6. etappi esikatselussa – Tour 2016

Tour de France 2016
5. etappi: Limoges —> Le Lioran

1. Greg Van Avermaet (Belgia) BMC Racing Team 5:31:36
2. Thomas De Gendt (Belgia) Lotto Soudal 0:02:34
3. Rafal Majka (Puola) Tinkoff Team 0:05:04
4. Joaquim Rodriguez (Espanja) Team Katusha
5. Daniel Martin (Irlanti) Etixx – Quick-Step 0:05:07
6. Bartosz Huzarski (Puola) Bora-Argon 18
7. Julian Alaphilippe (Ranska) Etixx – Quick-Step
8. Adam Yates (Iso-Britannia) Orica-BikeExchange
9. Christopher Froome (Iso-Britannia) Team Sky
10. Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team

Komeat olivat maisemat tänään ja komea sekä yllättävä oli etapin ratkaisukin. On aina hienoa kun joku irtiottoon osallistuneista jaksaa loppuun asti. Greg Van Avermaet ajoi todella vahvasti ja veti yli viiden minuutin kaulan seuraaviin kokonaiskisassakin. Sen turvin hän selviää pitkälle Pyreneille asti keltaisessa tunikassa.

Peter Saganin taipuminen päivän mäissä ei ollut suuri yllätys, mutta Vincenzo Nibali tipahtaminen sellaisesta kyllä kävi. Hän jäi tänään niin paljon (liki 9 min muiden kokonaiskilpailun miesten takana), että hän ei enää pysty kokonaiskilpailussa kärkisijoista taistelemaan, jos Fabio Arulle kävisi jotenkin huonosti. Myös Alberto Contadorin asema huononi yhä vaan, nyt hän on esimerkiksi 1 min 21 sec Chris Froomen takana. Richie Porte on jäänyt vielä Contadorista 24 sekuntia.

 

6_7_2016_tilanne_cg_tour

Sagan menetti keltaisen paitansa mutta piti vihreän, joten vieläkään ei tarvi maailmanmestarin paitaansa liata. Julian Alaphilippe pysyi valkoisessa, mutta belgialainen Thomas De Gendt nappasi pallopaidan maamieheltään  Jasper Stuyveniltä.

Greg Van Avermaet
 Peter Sagan

Pallopaita  Thomas De Gendt (Belgia)
 Julian Alaphilippe (Ranska)

 

Tour de France 2016
6. etappi: Arpajon-sur-Cère —> Montauban

 

Päivä: Torstai 7.7.2016
Lähtö: Arpajon-sur-Cère
Maali: Montauban
Pituus: 190,5  km
Nousumetrejä: 1720 m
Etapin laji: Tasamaan etappi

6_etappi_kartta_2016_tour

Yksi päivä kiivettiin Ranskan keskiylängölle, nyt yksi päivä kiidetään sieltä alas. Vaikka etappi on merkitty tasamaan etapiksi, matkalla on myös vastamäkiä, joista kaksi on saanut kolmannen kategorian luokituksen, yksi neljännen. Nousumetrejä kertyy 1720, laskumetrejä paljon enemmän.

6_etappi_profil_2016_tour

Irtiottoyrityksiä tullaan varmasti näkemään, mutta niiden täytyy todella vahvoja, jotta kirimiesten junat eivät saisi niitä kiinni. Viimeinen 30 km tullaan menemään todella kovaa.

6_etappi_profilkms_2016_tour

Onnistuuko Marcel Kittelin Ettix-QuickStep nappaamaan toisen voiton? Veikkaa Twitteriin kuka voittaa:

Kokonaiskilpailun miehet säästelevät itseään, sillä koko viikonloppu riehutaan Pyreneillä. Niitähän me kaikki odotamme, sillä silloin alkaa taistelu oikein todella.